Dé wandverwarmingspecialist

Elektrische wandverwarming aanleggen

Naast elektrische vloerverwarming, bestaat er ook wandverwarming. En wij kunnen deze voor je plaatsen.

Elektrische wandverwarming voor je huis

Heb je wel eens aan wandverwarming gedacht?

Deze vorm van ruimtes verwarmen kan voor diverse woonomstandigheden zeer interessant zijn. Niet alleen is deze vorm van verwarming goed geschikt voor de badkamer en toilet, maar werkt het ook fantastisch in andere ruimtes van je huis. 

Wij plaatsen meer en meer deze verwarmingen in huizen en zien daar enorme mogelijkheden in die we je graag verder uitleggen.

Bel ons vrijblijvend voor een adviesgesprek

072 2001 077

Vraag gratis een offerte aan

De voordelen van wandverwarming

Onzichtbare warmtebron

Een wandverwarming zorgt voor fijne stralingswarmte, waarbij niet alleen alle lucht maar vooral de objecten en de lichamen worden verwarmd. Je hele huis voelt aangenaam aan.

Verminderde stofverspreiding

De stralingswarmte die door elektrische wandverwarming wordt geproduceerd verlaagt de luchtvochtigheid en luchtcirculatie met als gevolg dat stof zich minder snel verspreid. Fijn als je last hebt van allergieën.

Vrijheid om te ontwerpen

Grote radiatoren zijn niet meer nodig. Je hebt dus veel vrijheid om de ruimtes in te richten zonder dat je aan de posities van de radiatoren hoeft te denken.

Wandverwarming in je badkamer of toilet

Badkamers en WC’s hebben vaak weinig vloeroppervlak om te verwarmen. Daarentegen hebben ze vaak wel weer relatief veel wandoppervlak dat voor afkoeling kan zorgen.

Om toch een snel en lekkere warme badkamer en/of toilet te krijgen kan je daarvoor ook een stukje wandverwarming meenemen. Dit houdt in dat dezelfde verwarming die in de vloer komt ook in een deel of delen van de wand kan doorlopen. Net zoals bij de vloer achter de tegels weggewerkt of gewoon achter het stuc, pandomo en/of leemwerk.

Dit kan in de wand van de doucheruimte/hoek gedaan worden waardoor je onder de douche ook extra warmte ervaart, of in de zitting van een bankje in de douche zodat je op een verwarmd bankje kan gaan zitten tijdens het douchen, of achter een vlakke wand met daaroverheen weer een handdoekenrek zodat je handdoeken lekker voorverwarmd worden. Het kan zelfs achter een spiegel zodat deze niet meer zal beslaan tijdens of na het douchen. Of natuurlijk een combinatie van deze mogelijkheden. Zo maak je van de nood een deugd. De wand verwarming kan op een eigen thermostaat worden aangesloten maar kan ook op de thermostaat van de vloerverwarming gekoppeld worden.

VWV Techniek - elektrische wandverwarming
VWV Techniek - elektrische wandverwarming

Geniet van een heerlijk warm huis

Elektrische wandverwarming zorgt voor een bijzonder aangenaam verwarmd huis. Laat ons je adviseren over de mogelijkheden.

Compleet met thermosstaat.

Als de elektrische wandverwarming is geïnstalleerd, wordt de thermostaat aangesloten. Op dat moment leggen onze monteurs ook uit hoe de elektrische wandverwarming en het bijbehorende systeem precies werkt.

Zo kun je zelf op elk gewenst moment de elektrische wandverwarming aan of uit zetten. En je kunt zelf bepalen hoe warm je de elektrische wandverwarming instelt. Dit kan zelfs al vanaf uw telefoon zodat als je thuis komt jouw huis al op temperatuur is. Dat is dus optimaal genieten van je eigen fijne warme woning.

Checklist elektrische verwarming

Waar moet je allemaal aan denken als je elektrische verwarming in je huis wilt? 

Welke systemen zijn er?

Er zijn zoveel mogelijkheden om je huis te verwarmen. Bekijk hier welke voor jouw huis geschikt is.

Gratis advies nodig?

Hulp nodig bij de juiste keuze voor jouw huis? Aarzel niet en neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Scroll to Top
Scroll naar top

Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent dat je hiermee akkoord gaat.